Stichting

VENLOVERURBAN

VENLOVERURBAN

De stichting Venloverurban is ontstaan

rondom en groep jongvolwassenen die samen al jarenlang verschillende urban sports en dan m.n en voornamelijk freestyle BMX beoefenen. De hechte kern van de groep kent elkaar reeds meer dan 10 jaar, in sommige gevallen al 15 jaar.

Skateboarden, Steppen, BMX, Dansen, Freerunning

Levensstijl/Cultuur

Events, Muziek, Dj, Fun

De stg. Venloverurban. stelt zich ten doel in onze regio alle urban sports in de spotlights te zetten en waar mogelijk en nodig op gang te helpen; dit omhelst ook het genereren van aandacht bij zowel de gemeente als bij kinderen, jongeren en volwassenen (ouders). Denk hierbij aan het organiseren van urban sport activiteiten/evenementen. In de regio Venlo is er grote animo voor urban sports zoals: skateboarden, steppen, BMX, dansen, freerunning; zie het Kabammm! Urban Summer Festival van 11 en 12 juni i.l.


Door middel van dit soort activiteiten/evenementen wil de stichting de urban cultuur in de regio een boost geven en daarmee jong en oud kennis laten maken met verschillende soorten urbans sports en de levensstijl/cultuur die daar onlosmakelijk aan verbonden is. De urban cultuur is in sterke mate verbonden met muziek. Muziek die invoelt hoe urban sporters/artiesten met bloed, zweet, tranen triomfen beleven. Muziek die motiveert en inspireert bij het sporten.

Urban sporters houden ervan om videoprojecten te maken van hun sportbeleving en hiermee hun 'bloed, zweet, tranen en triomfen' te uiten. De videograaf kan daarbij niet zonder muziek. Dankzij muziek worden de beelden en emoties naar en hoger niveau getild. Het één kan dus niet zonder het ander.


Het Lambertusplein is voor velen van de freestyle BMX groep jarenlang en nog steeds de thuisbasis geweest. De installaties die er staan en stonden zijn voor allen uit Venlo en omgeving een begrip. Het is de plek waar de sport /hobby beoefend kan worden. Zeker ook als een uitlaatklep voor de dagelijkse sleur. Het skatepark op het Lambertusplein heeft een grote groei doorgemaakt. De stg. Venloverurban is trots daar deel van te hebben mogen uitmaken.

TEAM

Dylan

Janssen

VOORZITTER

KUBA

NOOIJEN

secretaris

Jop

Peeters

PR

PAUL

Gerards

bestuurslid